• Αίθριο σημαίνει μια μεγαλόπρεπη αυλή προστατευμένη και περιστοιχισμένη από σπίτια.

  Ένας παραδοσιακός οικισμός στην καρδιά της ΟΙΑΣ που υπόσχεται στους φιλοξενούμενους στιγμές ηρεμίας,χαλάρωσης και προσωπικής αναζωογόνησης.

  Το ΑΙΘΡΙΟ είναι ένα ξενοδοχείο Α΄κατηγορίας ,που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό Ελληνικό κυκλαδίτικο στολίδι και το οποίο βρίσκεται υπό την ειδική προστασία της UNESCO.

  Ένα βήμα από την μαγευτική ΚΑΛΝΤΕΡΑ ,βρίσκεται στο κέντρο της ΟΙΑΣ με τα ρομαντικά καλντερίμια και  δρόμους που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.Παράλληλα τόσο κοντά στο κέντρο της ελληνικής καθημερινότητας αφού όλα βρίσκονται γύρω του (ταχυδρομεία,μπάρ,εστιατόρεια κ.λ.π ).
  Ένας σύντομος πεζόδρομος μόλις 100 μέτρων συνδέει το χώρο στάθμευσης λεοφωρείων και ταξί με το ξενοδοχείο διασχίζοντας τα παραδοσιακά σοκάκια.

  Το ΑΙΘΡΙΟ διατηρεί την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της ΟΙΑΣ και είναι χτισμένο με υλικά που προέρχονται κυρίως από τα φυσικά πετρώματα του νησιού.Με τον περιορισμένο αριθμό παραδοσιακών χτισμάτων που διαθέτει (20),με τον οικογενειακό χαρακτήρα του έχει σαν στόχο να προσφέρει στούς επισκέπτες την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε συνδυασμό με την σπιτική περιποίηση.
  Σε ένα χώρο μεγαλύτερο των 2500 τ.μ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ξέγνοιαστες διακοπές.

  exterior52

  Το ξενοδοχείο ΑΙΘΡΙΟ είναι μια μαρτυρία της μακρόχρονης παράδοσης της οικογένειας ΔΑΜΙΓΟΥ.Μια οικογένοια που εγκαταστάθηκε πολύ νωρίς στην Σαντορίνη και αποτελείται απο πλοιάρχους και εμπόρους που ξεπέρασαν τα όρια του Αιγαίου και σύναψαν εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο ,Ρωσία και Τουρκία.Το 1928 η οικογένεια ΔΑΜΙΓΟΥ λειτούργησε ένα κλωστουφαντουργείο που αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό παράγοντα στο νησί.Τα προιόντα DAMSON έγιναν σύντομα παγκοσμίως γνωστά.Αργότερα ιστορικές ,οικονομικές και πολιτικές συνθήκες επέτρεψαν στην οικογένεια ΔΑΜΙΓΟΥ να κτίσει στούς αναστηλωμένους τοίχους του κλωστουφαντουργείου το σημερινό ξενοδοχείο.

  Το ΑΙΘΡΙΟ διατηρεί αυστηρά τον κυκλαδίτικο ρυθμό και αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό πλαισιωμένο από σκιερές πλατείες ,σοκάκια ,ταράτσες και σκάλες.Ακόμα και η ύπαρξη της σύγχρονης πισίνας εναρμονίζεται στον χώρο προσκαλώντας τον επισκέπτη για ένα ποτήρι κρασί με φόντο το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της ΟΙΑΣ.Τα μεγαλοπρεπή παραδοσιακά θολωτά ταβάνια εξασφαλίζουν φυσική δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

  Κρατήσεις

Aethrio hotel, Oia, Santorini, Greece, TK 84702, E-mail: info@aethrio.gr
Phone: 0030 22860 71040 FAX: 0030 22860 71930
© 2018 Aethrio.gr RSS Template from AOEmedia